У Дніпрі солдат розстріляв з автомата товаришів по службі, п'ятеро загиблих

У Дніпрі 20-річний солдат-строковик взяв автомат у збройовій кімнаті частини та розстріляв товаришів по службі

Редактор стрічки новин
У Дніпрі солдат розстріляв з автомата то…
Фото: dp.informator.ua

Солдат караульної служби взяв у збройовій автомат АК-74 і патрони до нього, а потім відкрив стрілянину.

Інцидент стався близько 4 години ранку 27 січня на території заводу ЮМЗ. На той момент у приміщенні було близько 22 солдатів, передає Depo.ua з посиланням на "Інформатор".

Як повідомляє кореспондент видання, двоє військовослужбовців встигли вибігти на вулицю і подзвонити у поліцію та "швидку". Пізніше помешкання залишив і зловмисник.

Було введено план "Сирена". Зловмисника ще не спіймали. 

Стрілець одягнений у камуфляж і під формою може ховати автомат. Територія оточена поліцейськими та патрулюється. Працює спецзагін "ТОР".

Про причини інциденту наразі не повідомляється.

У МВС підтвердили інформацію про стрілянину та оприлюднили фото зловмисника, а також назвали його ім'я. Це солдат Рябчук Артемій Юрійович. Також у відомстві повідомили про п'ятьох загиблих внаслідок інциденту. 

Рябчук Артемій Юрійович

"27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення", – розповіли у МВС. 

Повідомляється, що під час надання медичної допомоги померла військовослужбовець НГУ, яка також отримала вогнепальні поранення.

"У місті введено поліцейську операцію "Сирена". По тривозі піднятий особовий склад підрозділів Національної поліції та Національної Гвардії. Мотиви скоєного злочину поки не відомі", – зазначили у МВС. 

На місце події терміново виїхав командуючий Національної Гвардії генерал-полковник Микола Балан. 

МВС про стрілянину у Дніпрі 27 січня 2022

Стрілянина біля заводу ЮМЗ 27 січня 2022

Нагадаємо, у грудні минулого року у центрі Дніпра у пошкодженому вогнем автомобілі знайшли автомат Калашникова на станку. Автомат на станку із дистанційним керуванням був розташований у багажнику автомобіля. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme