У Дніпрі затримали угруповання, яке вчиняло розбійні напади та викрадало людей

Служба безпеки України затримала угруповання з 10 людей, які вимагали гроші з громадян, зокрема з представників малого і середнього бізнесу

Журналіст відділу новин
У Дніпрі затримали угруповання, яке вчин…
СБУ затримала злочинне угрупування

Про це повідомили в СБУ та в Офісі генпрокурора, передає Depo.ua.

Правоохоронці зазначили, що більшість учасників цієї групи неодноразово притягувалися до відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Так, коли громадяни відмовлялися платити "данину", то фігуранти погрожували фізичною розправою і знищенням приватного майна. Для маскування злочинних дій вони постійно змінювали автівки, використовували перуки, підроблені автономери та фальшиві посвідчення СБУ.

Співробітники Служби безпеки задокументували декілька фактів злочинної діяльності групи. Так, учасники угруповання викрали місцевого підприємця та примусово утримували його в орендованому приміщенні.

Фігуранти били потерпілого та чинили на нього психологічний тиск. У такий спосіб зловмисники отримали ключі від його оселі. Грабіжники винесли з квартири чоловіка готівку в іноземній валюті на загальну суму понад 1 мільйон гривень.

Правоохоронці затримали п’ятьох активних учасників групи під час спроби ще одного викрадення людини. Ще четверо фігурантів були затримані під час слідчих дій за місцями їхнього проживання.

А лідером банди є місцевий кримінальник, який наразі під вартою очікує покарання за розбій та грабежі. Він дистанційно керував угрупованням і "погоджував" перелік потенційних жертв зловмисників.

Під час обшуків у фігурантів вилучили незареєстровану зброю та інші докази злочинної діяльності.

Затриманим оголосили підозру за фактами незаконного позбавлення волі, викрадення людини, грабежу та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 186, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). За це їм загрожує до 13 років ув’язнення. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme