У двох областях епідпоказники знову не відповідають "зеленій" зоні карантину

Станом на 19 серпня в Україні всі області перебувають у "зеленій" зоні карантину, однак у двох регіонах один з епідеміологічних показників не в межах норми

Журналіст стрічки новин
У двох областях епідпоказники знову не в…
Фото: ЕРА

Зокрема, йдеться про Рівненську та Чернівецьку області. На Рівненщині досить тривалий час динаміка госпіталізацій хворих коронавірусом демонструє високі показники. Наразі вона становить 81,8%, а раніше була в межах 71,9%-86,2%.

У Чернівецькій області також зріс показник динаміки госпіталізацій внаслідок коронавірусу і наразі становить 75,7%, хоча попередньо був 48,2%, пише Depo.ua із дані МОЗ.

У Івано-Франківській області, де ще 17 серпня було перевищення по цьому показнику – 56,9%, динаміка покращилася і становить 19,4%.

Варто зазначити, що норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим чи підозрою на COVID-19 повинна становити не більше ніж 50%.

Нагадаємо, що в Україні продовжили карантин до 1 жовтня. Також було продовжено режим надзвичайної ситуації. Як повідомив глава уряду Денис Шмигаль, попри те, що поточна епідемічна ситуація з коронавірусом контрольована, фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з коронавірусом.

Дещо раніше у НАН спрогнозували, коли зросте захворюваність на коронавірус. Згідно з прогнозом, у найближчі два тижні добова кількість нових випадків коронавірусу значно зросте.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme