У Єрусалимі на Храмовій горі сталися нові заворушення

У неділю, 18 липня, у Єрусалимі на Храмовій горі сталися нові зіткнення за участі ізраїльської поліції

Журналіст стрічки новин

Як повідомило видання The Times of Istael, палестинці закидали правоохоронців камінням, пише Depo.ua.

Зазначається, що правоохоронці у відповідь розігнали палестинських демонстрантів. Відомо, що у неділю на Храмовій горі перебували близько 1700 єврейських паломників.

Саме на цей день припало дев'яте ава – Національний день жалоби євреїв, коли були зруйновані перший і другий єрусалимські храми, які розташовані на території Храмової гори. Зараз там розміщені мусульманські культові споруди, мечеть Аль-Акса і Купол Скелі.

Нагадаємо, що останнє загострення між ізраїльтянами та палестинцями відбулося 8 травня – тоді на Храмовій горі в Єрусалимі виникли сутички, внаслідок чого постраждали понад 200 осіб.

10 травня терористи із Сектора Гази обстріляли Ізраїль ракетами. У відповідь Ізраїль здійснив повітряний удар по об'єктах терористів у Секторі Гази й повідомив про трьох загиблих.

Пізно ввечері 11 травня палестинська терористична організація ХАМАС обстріляла із ракет столицю Ізраїлю Тель-Авів, а армія Ізраїлю ЦАХАЛ знищила будівлю у Секторі Гази, де розміщувалося кілька офісів ХАМАС.

14 травня Ізраїль почав сухопутну операцію в Секторі Гази. Згодом палестинцям та ізраїльтянам вдалося домовитися про перемир'я. Бої були припинені.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme