UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У ЄС прогнозують і надалі високі ціни на газ

Єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон вважає, що геополітична напруженість за східним кордоном ЄС і скорочення поставок газу з території Росії призведе до того, що ціни будуть високими

Журналіст стрічки новин
У ЄС прогнозують і надалі високі ціни на…
Фото: Facebook Kadri Simson

За її словами, Європа зіткнулася з рекордними цінами на енергоносії. В останні місяці можна бачити, як вартість газу у світі досягла історичного максимуму, що надає непрямий вплив на ціни на енергоносії в Європі.

Про це Сімсон сказала під час неформальної зустрічі міністрів енергетики країн членів ЄС, пише Depo.ua.

"У короткостроковій перспективі ми зіткнемося з незвично високими цінами на енергоносії, і ця тенденція посилюється геополітичною напруженістю", – сказала вона.

Єврокомісар з енергетики зауважила, що споживачі та підприємства по всьому ЄС щосили намагаються оплатити рахунки, і уряди втрутилися, щоб пом'якшити вплив незвично високих цін. Вона також повідомила, що на зустрічі міністрів енергетики країн членів ЄС вона з колегами зосередилися на безпеці поставок.

"Рівні запасів газу в ЄС значно нижчі, ніж зазвичай у цю пору року. Багато міністрів відзначили, що ситуація за східним кордоном ЄС створює невизначеність на ринках і як значно скоротилися потоки газу з Росії в останні місяці", – додала Сімсон.

Нагадаємо, днями глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль заявив, що Росія винна в енергетичній кризі в Європі, пов'язаній з дефіцитом газу. Він наголосив, що Росія обмежує поставки газу в Європу в той час, як інші постачальники, такі як Норвегія, Алжир і Азербайджан, нарощують їх. Дані МЕА свідчать, що поставки російського газу в Європу скоротилися на 25% в четвертому кварталі 2021 року в порівнянні з минулим роком і знизилися на 22% в порівнянні з допандемічним рівнем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme