У Франції шістьом дітям випадково вкололи вдвічі більшу дозу COVID-вакцини

У Франції шестеро дітей отримали удвічі більшу від необхідної дозу COVID-вакцини Pfizer – замість 10 мкг їм вкололи дозу 20 мкг препарату
 

Редактор стрічки новин
У Франції шістьом дітям випадково вколол…
Фото: Pixabay

У центрі вакцинації в Ле-Мані шестеро дітей у віці від 5 до 11 років отримали вдвічі більшу дозу вакцини Comirnaty (Pfizer). У агентстві охорони здоров’я країни заявили, що передозування діти отримали помилково.

Про це передає Depo.ua із посиланням на Le Figaro.

"Шестеро дітей отримали помилково дозу 20 мкг Comirnaty/Pfizer. Відзначивши цю аномалію, на додаток до заходів, вжитих щодо доз наступних вакцин, лікар Центру вакцинації негайно зв’язався з відповідними сім'ями, щоб проінформувати їх та призначити з ними необхідні подальші заходи", – зазначається в повідомленні агентства охорони здоров’я Франції.

У відомстві зазначають, що можливі наслідки після передозування для цих дітей можуть полягати "в основному в лихоманці та болях в тілі".

У п’ятьох з дітей, які отримали надто велику дозу препарату, не було жодних симптомів, а у шостої дитини спостерігалися втома та біль.

Як відомо, наразі у багатьох країнах світу проводять вакцинацію проти коронавірусу препаратом компаній Pfizer-BioNTech дітям віком від 5 до 11 років. Однак для дітей цієї вікової категорії доза для ін'єкцій є нижчою, ніж для більш дорослих категорій. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Бразилії двом немовлятам двох і чотирьох місяців випадково вкололи вакцину проти COVID-19. Двомісячна дівчинка та чотиримісячний хлопчик отримали по одній дозі вакцини проти коронавірусу Pfizer. Через деякий час після ін'єкції у них з’явились тяжкі симптоми, малюків госпіталізували. Через деякий час усі симптоми у малюків минули. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme