У Франції заявили про нову небезпеку "американського" штаму коронавірусу

У Єлисейському палаці висловили тривогу через новий "американський" штам коронавірусу, який здатен подолати набуті колективний та індивідуальний імунітети 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Франції заявили про нову небезпеку "ам…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Interfax

В адміністрації президента Франції побоюються, що через нові штами коронавірусу "Дельта" й "Епсілон" з наступного тижня у Франції добовий приріст нових випадків COVID-19 може досягти 15-20 тис. нових випадків інфікування на добу. 

Особливо їх непокоїть "Епсілон", або ж "американський" штам коронавірусу. За словами провідних науковців-медиків Франції, цей штам здатний частково обходити отриманий природним шляхом або через вакцинацію імунітет. 

Про небезпеку нової хвилі епідемії коронавірусу заявив також представник уряду Франції Габріель Атталь. Він наголосив на тому, що поширення штаму COVID-19 "Дельта" у Франції загрожує вилитися до кінця липня в четверту хвилю пандемії. 

Нагадаємо, що сьогодні, 6 липня, також стало відомо про те, що в Туреччині штамом коронавірусу "Дельта плюс" вперше інфікувалися три людини.  

Тим часом у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомили, буцімто ситуація з пандемією коронавірусу COVID-19 у світі стабілізувалася, про що свідчать дані щодо захворюваності за останні кілька тижнів. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme