У Гвінеї військові спробували вчинити державний переворот (ВІДЕО)

У Гвінеї на вулицях столиці солдати з військовою технікою спробували вчинити державний переворот

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Гвінеї військові спробували вчинити де…
Фото: Pixabay

Біля президентського палацу зранку 5 вересня почалася інтенсивна стрілянина. В урядовому кварталі столиці Гвінеї було багато військових на бронетехніці.

За попередніми даними, державний переворот спробували провести керівники елітних спецпідрозділів армії, повідомляє Depo.ua із посиланням на Jeune Afrique.

Зазначається, що озброєні військові перебувають перед президентським палацом. Армійські підрозділи також перекрили єдину трасу і міст, які ведуть в урядовий квартал.

Очевидці розмістили в соціальних мережах відео, на яких можна почути звуки стрілянини. На кадрах також можна побачити на вулицях столиці Гвінеї військових зі зброєю і бронетехніку.

Нагадаємо, 1 серпня стало відомо, що у М’янмі військові, які захопили владу рівно шість місяців тому, оголосили про створення уряду перехідного періоду.

Після військового перевороту у М’янмі, який поклав край десятиліттю мирного розподілу влади між раніше всевладними військовими і демократично обраною владою, країна опинилася в стані хаосу. У боях між силовиками і супротивниками хунти були вбиті сотні демонстрантів, десятки тисяч були вимушені втекти зі своїх домівок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme