У Кабміні пояснили, чому в Україні досі не оштрафували нікого за порушення мовного законодавства

В Україні за час дії мовного закону досі не штрафували його порушників

Журналіст стрічки новин
У Кабміні пояснили, чому в Україні досі…
Фото: Вікіпедія

Відсутність штрафів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь пояснив проведенням "надзвичайно конструктивної роботи з людьми, які допустили помилку".

Про це він розповів в інтерв'ю сайту "Сьогодні", пише Depo.ua.

"Це стосується сфери обслуговування, власників інтернет-магазинів, представників органів поліції, вчителів, лікарів, депутатів місцевих рад, які визнають, що порушення були, але на майбутнє обіцяють бути максимально толерантними й шанобливо ставитися як до закону, так і до його виконання", – сказав він.

Чиновник також поскаржився, що російська пропаганда зробила з нього "мовного інквізитора і карателя". 

Нагадаємо, раніше стало відомо, на що частіше скаржаться українці стосовно мовного закону. Так, найбільше скарг надходило до мовного омбудсмена на інтернет-магазини й веб-сайти з надання послуг, бiзнес у сферi обслуговування, зовнiшню рекламу й органи державної влади та мiсцевого самоврядування. Дещо менше скарг надходило на телебачення та радiомовлення.

Водночас у Нацраді заявили, що не можуть карати телеканали за порушення мовного закону. За словами очільниці Нацради Ольг Герасим'юк, її організація просто не має законних підстав для цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme