У Кабміні розповіли, чи вистоїть українська економіка на тлі загрози з боку РФ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив, що на тлі ескалації зі сторони Росії, ситуація в економіці є і буде стабільною

Журналіст стрічки новин
У Кабміні розповіли, чи вистоїть українс…
Фото: denys_shmyhal_premier/Instagram

За його словами, Україна, попри можливе вторгнення РФ, має достатньо ресурсів для підтримки макроекономічної та макрофінансової стабільності.

Про це повідомляє Depo.ua.

"В умовах ескалації зі сторони агресора Україна має достатньо ресурсів для підтримки макроекономічної та макрофінансової стабільності.  Йдеться про золотовалютні резерви, про кошти на поточних рахунках, про виконання бюджету та про виконання всіх зобов'язань перед громадянами, перед інвесторами, перед бізнесом. Окрім того, ми отримуємо додаткову підтримку від міжнародних партнерів не тільки по військовій лінії, але й для підтримки стабільності нашої економіки", – пояснив прем'єр.

Шмигаль наголосив, що загроза вторгнення РФ існує від 2014 року. Україна наразі має усі необхідні ресурси, аби ситуація в економіці залишалась стабільною.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ повідомляли, що санкції США за вторгнення в Україну коштуватимуть РФ десятки мільярдів доларів. Експерти вважають що ці санкції можуть підірвати країну зсередини, оскільки "з продажу товарів фінансується соціальна допомога та інші програми". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme