У Кабміні розповіли, що можна зробити боржникам за комуналку, щоб отримати субсидію

Щоб зберегти субсидію боржникам за комунальні послуги необхідно або сплатити борг, або реструктуризувати його

Надія Клочко

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів, як перед початком нового опалювального сезону діяти українцям, які не встигли розрахуватися за попередній період подачі тепла в будинки.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua

Чиновник розповів, що у тих, хто хоче отримувати субсидії на комунальні послуги, але має при цьому борги, є два варіанти – розрахуватися з боргами по комуналці, або реструктуризувати ці борги. Таким чином, борг за ЖКГ не є перешкодою для отримання субсидій.

"Як правило, теплопостачальні підприємства є комунальними підприємствами місцевих громад, зрідка це приватні підприємства. Це претензійна робота з боржниками, жителями. З одного боку плюс - це робота соціальних служб місцевих громад щодо забезпечення інформованості громадян про можливість оформлення субсидій. За чинним порядком для того, щоб мати субсидію, потрібно розрахуватися з попередніми боргами або їх реструктуризувати", – зазначив Немчінов.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики повідомило, які громадяни не зможуть отримати субсидію під час опалювального сезону 2021-2022 року. 

Також раніше стало відомо, що у період із серпня 2020 по серпень 2021 року кількість боргів українців за комунальні послуги виросла у 1,5 раза.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua