У Кабул прибули агенти Міноборони Росії, які працюють під прикриттям журналістів: У Британії попередили про теракт

У Кабул, столицю Афганістану, 26 серпня прибув десант агентів Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, які працюють під прикриттям журналістів

Журналіст відділу новин
У Кабул прибули агенти Міноборони Росії,…
Фото: Рixabay

До складу десанту, що прибув до Кабула, увійшли Олександр Коц – журналіст "Комсомольської правди", а також Євгеній Поддубний – керівник близькосхідного бюро ВДТРК РФ й Кирило Романовський – закордонний журналіст.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Черговий по країні".

Зазначається, що до журналістів також приєднався соціолог Максим Шугалей, "який похизувався особистим дозволом на будь-які "соціологічні дослідження" (тобто, розвідопитування) від імені спікера талібів Забіуллаха Муджахіда, з яким російські псевдожурналісти провели зустріч та прес-конференцію".

"Схоже на те, що вкид міністра оборони Великої Британії про теракт в аеропорту Кабула мав цілком конкретні цілі", – йдеться у повідомленні Telegram-каналу.

Також там роблять припущення, що, ймовірно, російське керівництво досягнуло домовленості з талібами про те, що Афганістан буде використано як пропагандистський майданчик проти США.

У Кабул прибули агенти Росії

У Кабул прибули російські агенти

Зазначимо, що дещо раніше ВВС з посиланням на заступника міністра оборони Великої Британії Джеймса Хеппі повідомило, що в районі аеропорту столиці Афганістану Кабула в найближчі години може статися теракт. За словами посадовця, атака може бути "вкрай смертоносною", і Велика Британія рекомендує всім виїхати з району аеропорту.

"Я можу тільки сказати, що загроза серйозна. Ми зробимо все можливе, щоб захистити тих, хто перебуває в Афганістані. Є шанс, що в міру надходження нових повідомлень ми зможемо змінити рекомендації (щодо поведінки в Кабулі, – ред.)", – сказав міністр.

Нагадаємо, що 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Тоді ж мешканці столиці Афганістану почали масово залишати захоплене "Талібаном" місто. Евакуювали з нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не виключає можливості застосування дистанційних ударів по терористах в Афганістані

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme