У Херсонській ОВА сказали, скільки населених пунктів звільнили українські військові

Збройні сили України загалом звільнили вже 53 населені пункти в Херсонській області

Журналіст відділу новин
У Херсонській ОВА сказали, скільки насел…
ЗСУ

Про це розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій в етері телемарафону, передає Depo.ua.

"На сьогодні офіційно вже підтверджено 53 населені пункти, які звільнені. Ми подаємо цю інформацію виключно, коли вона погоджена з Генеральним штабом. Тому що до повного звільнення військові проводять ще певні дії, зокрема розмінування", — сказав Бутрій.

Напередодні Бутрій повідомляв про 46 звільнених населених пунктів на Херсонщині. Більшість із них — на півночі області, поблизу меж Дніпропетровщини. Також звільнено кілька селищ, які межують з Миколаївською областю.

Назви звільнених населених пунктів поки не розголошують. За словами Бутрія, практично вся деокупована територія потерпає від постійних обстрілів росіян. Очільник ОВА поки не рекомендує місцевим жителям повертатися на звільнені території.

Раніше Зеленський казав, що Збройні сили України крок за кроком просуваються у Херсонську область. Розвідка Міністерства оборони Великої Британії також підтвердила, що України на Херсонщині набирає обертів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme