У Хомчака переплутали БМП-2 з БМП-1 і назвали його бронетранспортером (ФОТО)

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак наказом від 7 липня затвердив типові схеми маскувального фарбування військової техніки, при цьому були допущені грубі помилки у назвах техніки і використавши російське фото
 

Журналіст відділу новин
У Хомчака переплутали БМП-2 з БМП-1 і на…
Фото: ACE

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Ukrainian Military Pages.

"Наказом затверджено Альбом типових схем деформуючого фарбування зразків озброєння та військової техніки Збройних сил України. Сам альбом підготовлений Силами підтримки і підписаний командувачем цих сил генерал-майором Миколою Жирновим", – пише видання.

Зазначається, що альбом розроблено для допомоги в організації і проведенні деформуючого (піксельного) фарбування озброєння та військової техніки (ОВТ) ЗСУ під фон місцевості на якій вона використовується.

Альбом містить детальні вимоги та методичні рекомендації, а також типові схеми розфарбування танків, бронетранспортерів, БМП та самохідних артилерійських установок у літній та зимовий період.

Серед іншого в альбомі наводиться типова схема фарбування бойової машини піхоти, яку у документі названо "бронетранспортер БМП-2", при цьому на малюнку зображена бойова машина піхоти БМП-1, яку можна легко впізнати за складом озброєння.

У Хомчака переплутали БМП-2 з БМП-1 і назвали його бронетранспортером

Зазвичай подібні помилки допускють цивільні, що мало обізнані у військові справі, але бачити таку помилку у наказі головнокомандувача ЗСУ, який пройшов кілька етапів підготовки і погодження, щонайменше дивно.

Крім цього, затверджений Хомчаком альбом має ще одну цікаву деталь – головне фото на обкладинці альбому, на якому зображений БТР-80 у кольорах ЗСУ, має знак охорони авторського права (копірайт) російської державної компанії "Рособоронекспорт".

Альбом типових схем деформуючого фарбування зразків озброєння та військової техніки ЗСУ з російським копірайтом

Альбом типових схем деформуючого фарбування зразків озброєння та військової техніки ЗСУ з російським копірайтом

Нагадаємо, 2 лютого волонтери і військові ініціювали збір підписів під вимогою до президента Володимира Зеленського щодо відставки Хомчака, який, на їх думку, знищує обороноздатність і покриває корупцію.

Читайте також: Новий поворот у справі Журавля: Чому Хомчак намагається перекласти вину на загиблих

Читайте також: Конфлікт Тарана і Хомчака: Кого звільнить Зеленський

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme