У Києві біля посольства Білорусі Лукашенка звинуватили у вбивстві Шишова (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Києві під посольством Білорусі вийшли на мітинг через вбивство глави "Білоруського дому" Віталія Шишова

Журналіст стрічки новин
У Києві біля посольства Білорусі Лукашен…
Дівчина Шишова (з мікрофоном). Фото: Катерина Ейхман / Depo.ua

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблого опозиціонера.

Крім того, на акції протесту у вбивстві Шишова звинуватили білоруський режим, зокрема, Комітет державної безпеки, передає Depo.ua.

На мітинг зібралося близько 300 осіб, правоохоронцям довелося тимчасово перекрити вулицю.

Учасники акції закликали українську владу переглянути дипломатичні стосунки із Білоруссю.

Під час свого виступу дівчина загиблого Віталія Шишова заявила: "Досить ходити з квітами та плакатами, мирним протестом ми нічого не доб'ємося. Вчора це був Віталік, завтра можете бути ви. Тільки якщо ми візьмемо зброю в руки - ми зможемо перемогти цю владу (режим де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка – ред.)".

Фото: Катерина Ейхман / Depo.ua

Що відомо про вбивство Віталія Шишова 

2 серпня стало відомо, що у Києві зник керівник Білоруського дому в Україні (БДУ) Віталій Шишов. Він вийшов зранку, імовірно, на традиційну пробіжку, а після цього не повернувся додому та перестав виходити на зв'язок. 

У київській поліції підтвердили інформацію про зникнення білоруського опозиціонера й запевнили, що його пошуки вже розпочалися.

У вівторок, 3 серпня, Шишова знайшли мертвим у лісосмузі в Святошинському районі Києва. Тіло висіло у зашморгу і все виглядало так, ніби чоловік наклав на себе руки. При цьому у Шишова був зламаний ніс.

Зараз поліція розглядає дві версії загибелі білоруського активіста: власне самогубство та вбивство із подальшим маскуванням його під самогубство.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський взяв під особистий контроль розслідування загибелі Віталія Шишова .

Читайте також: Втік з Білорусі, допомагав біженцям: Що відомо про білоруса Шишова, якого знайшли повішеним в Києві (ФОТО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme