У Києві загасили пожежу у костелі святого Миколая: Відео зсередини і подробиці, що згоріло (ФОТО, ВІДЕО)

У Києві вогнеборцям вдалося оперативно локалізувати, а потім і погасити пожежу у костелі святого Миколая

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Києві загасили пожежу у костелі святог…
Фото: ДСНС

Пожежу, яка спалахнула на вулиці Великій Васильківській, 77, о 21:49, вдалося локалізувати. 

На місце події оперативно прибули рятувальники з найближчих пожежно-рятувальних підрозділів, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Головного управління ДСНС у Києві.

"По прибуттю до місця події було встановлено, що пожежа виникла в костьолі на першому та другому поверсі з розповсюдженням на покрівлю", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вогнеборці одразу приступили до гасіння пожежі. О 22:41 пожежу вдалося локалізувати, ліквідація триває.

"До ліквідації пожежі залучено 16 одиниць техніки, а також 80 чоловік особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві", – додали в ДСНС,

Причина виникнення пожежі встановлюється. Інформації про постраждалих зараз немає.

Станом на 23:00 відкритого вогню всередині костелу немає. Продовжується гасіння та детальне обстеження будівлі.

У Києві вогнеборцям вдалося оперативно локалізувати пожежу у костелі святого Миколая

Київський активіст Віталій Селик повідомив, що чехословацький орган компанії "Rieger-Kloss" 1981 року не згорів, але пошкоджений. За його словами, горіли інженерні мережі, які забезпечують роботу органу. Також він зауважив, що площа пожежі була 80 квадратних метрів.

О 23:36 пожежники повністю ліквідували пожежу.

Нагадаємо, що це не перша пожежа у костелі. 25 жовтня 2012 року у будівлі з невідомих причин загорілися вхідні двері. Внаслідок цього була знищена частина костелу. Тоді вогнеборцям вдалося врятувати історичну будівлю.

Довідка: У 1991 році костел Св. Миколая був внесений до переліку пам’яток архітектури, які не підлягають передачі релігійним організаціям.

Зараз костел святого Миколая ділять між собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів, та парафія Святого Миколая Римсько-католицької церкви в Україні, яка проводить в ній богослужіння для релігійної громади. Київська влада відмовляється передати приміщення Римсько-католицькій церкві повністю до розв'язання питання що до нового місця розташування Органного залу.

Приміщення костелу (станом на кінець 2009 року) перебуває в аварійному стан. Міністерство культури планує до кінця 2023 року реалізувати проєкт будівництва в Києві Будинку музики та перемістити до нього будинок органної та камерної музики.

Нині у храмі служать священники зі Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme