У Києві подорожчає проїзд у маршрутках

З 21 травня дорожчає проїзд у приватних маршрутках Києва

У Києві подорожчає проїзд у маршрутках…
kyiv.depo.ua

Про це повідомили в Асоціації перевізників Києва та Київської області, пише Depo.ua з посиланням на "Сьогодні". Ціна у 10 гривень зникне майже на всіх міських маршрутах.

"Проїзд подорожчає майже у всіх приватних маршрутках Києва. Вартість проїзду становитиме 15 гривень на 90% приватних маршруток. Буквально на 7-8 коротких маршрутах вартість проїзду буде 12 гривень", – зазначив голова асоціації Ігор Мойсеєнко.

Перевізники пояснюють необхідність подорожчання критичною ситуацією з пальним — з його високою вартістю та відсутністю на АЗС. Також у рази подорожчали запчастини та паливно-мастильні матеріали.

"Собівартість проїзду зросла в рази та зменшився пасажиропотік. Більшість перевізників працюють собі на збиток. Подорожчання – це вимушений крок", – каже Мойсеєнко.

На маршрутах "Київпастрансу" вартість проїзду поки що залишається старою – 10 гривень. У комунальних автобусах продовжують возити пасажирів за старими цінами. Місто виділяє дотації на комунальних перевізників, але скільки їм вдасться тримати старий тариф, поки що невідомо.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запускає поїзд Київ-Шостка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme