У Києві співробітники СБУ прийшли до опозиціонерів із Казахстану

Двоє казахських опозиціонерів, які в Києві шукають політичного притулку, звинуватили співробітників Служби безпеки України в нападі й погрозах депортацією 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Києві співробітники СБУ прийшли до опо…
Фото: СБУ

Самі силовики говорять про те, що опозиціонери із Казахстану можуть перебувати на території України незаконно.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW

Заманбек Тлеулієв та Елдос Насіпбеков запевнили журналісті, що силовики нібито погрожували їм депортацією з України через координацію протестів на батьківщині.

"Представники української спецслужби чекали на мене біля київської квартири в четвер ввечері, 6 січня. Сусідам хотіли показати мене, як терориста. А мені чітко сказали, що прийшли, тому що ми координуємо мирні протести і що депортують мене в Казахстан", – сказав Тлеулієв.

Також він поскаржився на те, що співробітники СБУ вибили йому зуби. 

Елдос Насіпбеков стверджує, що інша група оперативників СБУ завітала до нього за кілька хвилин після Тлеулієва.

"Казали, якщо я припиню займатись політикою, то зможу далі жити нормальним життям в Україні. Вони не застосовували до мене силу, але чинили психологічний тиск", – сказав Насіпбеков.

Тим часом у СБУ запевняють, що казахи потрапили під звичайну поточну перевірку. Візит до них співробітників СБУ не пов'язаний із політичною діяльністю. 

Нагадаємо, кількома днями раніше президент Казахстану звернувся до ОДКБ з проханням "допомогти здолати терористичну загрозу". Казахську опозицію, яка бере під контроль об"єкти інфраструктури, він пропонує розглядати як "терористів". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme