У Києві священик зґвалтував французького аспіранта: В УПЦ МП прокоментували ситуацію

Аспірант із Франції Ніколя Імбер звинуватив священника УПЦ Московського патріархату архімандрита Ахілу Шахтарина у зґвалтуванні

Журналіст стрічки новин
У Києві священик зґвалтував французького…
Фото: Facebook Nicolas Imbert

Постраждалий прибув до Києва для дослідження відносин у православній церкві. Зокрема, він спілкувався зі священиками й паралельно читав лекції в Київському політехнічному університеті. Про зґвалтування архімандритом він розповів у соцмережі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на допис іноземця у Facebook.

Того дня постраждалий був у компанії священика. За словами Імбера, той змушував його пити. Згодом чоловіку стало погано і він звернувся про допомогу до архімандрита.

" Цей священик запропонував мені сісти на мезонін і лягти поряд, щоб мені не було холодно. Він скористався цим, щоб сексуально зґвалтувати мене, доки я хворів і був у стані лихоманки", – згадує Імбер.

Після цього, чоловік написав нападнику у приватні повідомлення, розпитуючи, чому він це зробив. Водночас священик звинуватив іноземця у тому, що він сам до нього приліг і дивно поводився.

"Прохання не зв'язуватися, не домагатися і не писати цьому страшному персонажу, щоб у вас не було проблем із правосуддям. Ділюсь цим, щоб позбутися цього тягаря, бо я зруйнований. Хочу уточнити, що Московський Патріархат у курсі, а також Українська Церква. Немає жодної реакції", – обурився Імбер.

Пізніше чоловік написав, що звернувся до церкви стосовно інциденту, а також повідомив у правоохоронні органи.

"Я написав скаргу не лише до поліції в Україні, а й написав Московському Патріархату. Ніхто не відповів. Саме Отець Микола Балашов, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, прочитав моє повідомлення і не відповідав", – йдеться у дописі.

Згодом стало відомо, що чоловіку, ймовірно, стало зле через COVID-19, який в нього діагностували.

Варто додати, що у коментарі ТСН в УПЦ Московського патріархат заявили, що нічого не чули про інцидент й порадились звертатись до правоохоронців. 

"Якщо у людини є якісь проблеми, то треба звертатись до слідчих органів. Відповідно до того, як цивілізовано все це вирішується", – сказав речник УПЦ МП, архієпископ Климент.

Нагадаємо, у грудні минулого року повідомлялося, що на Росії священик 10 років ґвалтував прийомних дітей. Наразі він продовжує служити у церкві.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme