У Китаї понад 150 тис. людей евакуювали через диких слонів

Аби уникнути зіткнення зі стадом мігруючих диких азіатських слонів влада провінції Юньнань на південному заході Китаю евакуювала понад 150 тисяч місцевих мешканців

Журналіст відділу новин
У Китаї понад 150 тис. людей евакуювали…
Фото: Рixabay

Відомо, що стадо із 14 диких азіатських слонів наближається до традиційного місця їхнього проживання після довгих поневірянь.

Подорож тварин тривала близько 17 місяців – відколи вони залишили своє первісне середовище проживання в заповіднику Сішуанбаньна-Дайського автономного округу провінції Юньнань, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Сіньхуа".

Зазначається, що для того, аби повернути стадо слонів у їхнє рідне середовище проживання, в цілому було задіяно понад 25 тисяч поліцейських і працівників.

Крім того, люди задіяли велику кількість транспортних засобів та дронів.

Згідно з інформацією видання, всього під час міграції слонам дали близько 180 тонн корму. Нині всі вони почуваються добре.

Наголошується, що дикі азіатські слони, які є одним із унікальних видів у тропічних лісах, перебувають в Китаї під державною охороною першої категорії.

Завдяки активним зусиллям щодо захисту довкілля та дикої природи популяція цього виду тварин у країні зросла до 300 особин. У Китаї вони проживають переважно на території провінції Юньнань.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що стадо слонів втекло із заповідника і гуляє Китаєм, ламаючи все на своєму шляху.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme