Ебола повернулася у Кот-д'Івуар: Зафіксовано перший за 25 років випадок захворювання

У західноафриканській республіці Кот-д'Івуар зареєстрували перший за 25 років випадок зараження лихоманкою Ебола

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ебола повернулася у Кот-д'Івуар: Зафіксо…
Фото: Pixabay

Відомо, що хворий прибув з Гвінеї, де напередодні зафіксували першу смерть від невиліковної лихоманки Марбург. Лихоманка є "родичем" небезпечного вірусу Еболи.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила про намір розгорнути в республіці групу експертів для запобігання поширенню захворювання, повідомляє Depo.ua із посиланням на Semana.

Зазначається, що останній випадок Еболи в країні підтвердили ще у 1994 році.

"Міністерство охорони Здоров'я Кот-д'Івуару підтвердило перший випадок Еболи в країні з 1994 року. Інститут Пастера підтвердив наявність захворювання, викликаного вірусом Ебола, в зразках пацієнта, який був госпіталізований в місті Абіджан після прибуття з Гвінеї", – йдеться у прес-релізі ВООЗ.

Нагадаємо, у лютому цього року Гвінея офіційно оголосила про епідемію Еболи. Захворювання зафіксували в медсестри у місті Гуеке, що на південному сході країни. Її поховали 1 лютого, однак згодом почали фіксувати нові випадки зараження, зокрема серед присутніх на похороні. У Всесвітній організації охорони здоров'я 19 червня оголосили, що спалах лихоманки Ебола у Гвінеї, який почався у лютому 2021 року, вдалося перемогти.

Довідка: Хвороба, викликана вірусом Марбург, раніше відома як марбурзька геморагічна лихоманка, – важке захворювання, яке часто закінчується летальним результатом. У інфікованих вірус Марбург викликає важку геморагічну лихоманку.

Середній коефіцієнт летальності захворювання складає близько 50%. Під час минулих спалахів коефіцієнт летальності варіювався в діапазоні 24-88% в залежності від штаму вірусу і якості надання медичної допомоги.

Наразі зареєстрованих препаратів, що здатні нейтралізувати вірус, не існує, проте триває робота над створенням ряду засобів на основі продуктів крові, імунологічних та інших лікарських препаратів.

Природними господарями Марбурзького вірусу вважаються Rousettus aegypti, кажани з сімейства Pteropodidae. Марбурзький вірус передається людям від кажанів і поширюється серед людей шляхом передачі від людини людині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme