Час зустрічі й порядок денний: У Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту Путіна та Байдена

Переговори російського президента Володимира Путіна та американського лідера Джо Байдена відбудуться завтра, 7 грудня, через захищений відеозв'язок

Журналіст стрічки новин
Час зустрічі й порядок денний: У Кремлі…
Фото: Depo.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що перемовини Путіна та Байдена почнуться приблизно о 18:00 за московським часом (17:00 за Києвом, – ред.).

Про це він повідомив 6 грудня, передає Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

За словами Пєскова, це буде складна розмова.

"Звичайно, жодного прямого ефіру не буде. Перші кадри спілкування обов'язково покажемо, але очевидно лише перші кадри. Все спілкування буде у закритому режимі. Ми вважаємо, що це буде досить докладна і тривала конференція із захищеного відеозв'язку", – розповів речник Путіна.

Прес-секретар зазначив, що лідери обох країни обговорять:

  • напруженість навколо України;

  • просування НАТО до кордонів Росії;

  • ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

"Зрозуміло, потрібно буде обговорити, яким чином реалізуються ті розуміння, які були досягнуті в Женеві, пробігтися, подивитися, що реалізується повною мірою, а що вимагає додаткових зусиль", – резюмував представник Кремля.

Нагадаємо,  18 жовтня прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вступ України до НАТО став би для Росії найгіршим сценарієм. За словами Пєскова, це сценарій, який виходить за "червоні лінії" національних інтересів Росії.

21 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що візит міністра оборони США до Києва – відкриті двері Україні до НАТО.

24 жовтня в адміністрації президента Росії Путіна визнали, що Москва не може перешкодити зближенню України і НАТО.

22 листопада очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія заважає Україні вступити до НАТО.

25 листопада на Росії заявили про розширення так званих "червоних ліній" для України. Зокрема, радник Кремля та голова правління Ради у закордонних справах РФ Федір Лук'янов заявив, що йдеться про вступ України до НАТО на тлі останніх подій.

3 грудня на Росії прямо заявили, що Путін на майбутньому онлайн-саміті з президентом США Джо Байденом буде домовлятись про гарантії невступу України до НАТО.

Водночас Байден заявив, нібито не приймає "червоні лінії" Путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme