У Кремлі вже не проти участі США у переговорах щодо Донбасу, але дорікнули, що американці впливають на рішення Києва

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не проти залучення США до переговорного процесу щодо Донбасу з метою врегулювання конфлікту

Журналіст стрічки новин
У Кремлі вже не проти участі США у перег…
Фото: ЕРА

Водночас він додав, що Вашингтон нібито впливає на рішення української влади.

Про це пише Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

"Наскільки ми розуміємо, США мають вплив, істотний вплив на те, що відбувається в Києві. І США мають істотний вплив на ухвалені рішення. Я маю на увазі рішення українського керівництва. З цієї точки зору, звичайно, ми розуміємо, що американці могли б мати такий вплив. Разом з тим ми констатуємо, що досі такого впливу надано не було", – зазначив Пєсков.

Зазначимо, що тема щодо приєднання США до переговорів щодо Донбасу порушується не вперше. Ще у квітні цього року президент Володимир Зеленський заявив, що хоче розширити "нормандський формат" до семи країн і додати США, Велику Британію та Канаду.

Критично до такої пропозиції ставилися представники Росії, заявляючи, що це посилить тиск на країну. Там також заявили, що Кремль не проти приєднання США до "нормандського формату", але лише разом із "Л-ДНР".

Однак вже у вересні Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом у США, заявив, що українська сторона розглядає декілька шляхів залучення американців до участі в "нормандському форматі" з метою врегулювання ситуації на Донбасі. У США ж заявили, що готові приєднатися до "нормандського формату".

Останній саміт лідерів країн "нормандської четвірки" відбувся у грудні 2019 року в Парижі. Після цього жодних зустрічей глави "нормандських" держав саме у цьому форматі не відбувалося – в основному, через позицію Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme