UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кремлі заявили, що паспортизація в ОРДЛО є "гуманітарною мірою"

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав видачу російських паспортів мешканцям тимчасово окупованого Донбасу "гуманітарною мірою"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Кремлі заявили, що паспортизація в ОРД…
Фото: Facebook Дмитра Пєскова

За його словами, паспортизація в ОРДЛО не порушує Мінські угоди.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Росія з гуманітарних міркувань дотримується цієї практики видачі паспортів. Росія видає паспорти не лише громадянам цих самопроголошених республік, а й громадянам різних країн світу, і ця практика досить поширена", – наголосив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна.

Пєсков додав, що мешканці окупованого Донбасу буцімто мають надзвичайні проблеми у соціальному плані. Він заявляє, що людей "відкинула Україна" у пересуванні та отриманні соціальних послуг.

"Ця практика не є порушенням Мінських угод. Досить просто прочитати хоча б один раз цей короткий і конкретний текст. Тому ці закиди неспроможні", – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, напередодні Україна запросила в СММ ОБСЄ доповідь щодо паспортизації українців в ОРДЛО. Зокрема, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до ОБСЄ із запитом, щоб СММ підготувала доповідь щодо паспортизації громадян України Росією. На його думку, це є великою та системною проблемою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme