Україна запросила в СММ ОБСЄ доповідь щодо паспортизації українців в ОРДЛО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до ОБСЄ із запитом, щоб СММ підготувала доповідь щодо паспортизації громадян України Росією на території окремих районів Донецької та Луганської областей

Журналіст відділу новин
Україна запросила в СММ ОБСЄ доповідь що…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Facebook

За словами Кулеби, паспортизація українців Росією на Донбасі є великою та системною проблемою.

Про це він заявив під час брифінгу 10 лютого, передає Depo.ua.

"Я звернувся до ОБСЄ сьогодні, скористався нагодою присутності чинного голови і керівника СММ, і звернувся до них із запитом, щоб СММ ОБСЄ підготувало тематичну доповідь про паспортизацію громадян України Росією на території окремих районів Донецької та Луганської областей", – наголосив Кулеба.

Він додав, що увагу на цю проблему необхідно звернути не лише в контексті ситуації в Україні.

"Але й для того, щоб дуже чітко зафіксувати цей кейс, цей випадок. І які наслідки він тягне за собою для держави, що вдається до подібного кроку – паспортизації… Для того, щоб потім, на року вперед, будь-хто, хто намагатиметься повторити російський досвід, тричі думав перед тим, як вдаватися до такого кроку", – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, дещо раніше Кулеба заявив, що ОБСЄ не може постійно залишатися пасивно-нейтральною щодо дій Росії. Крім того, він закликав ставити Москві болючі питання, а не чекати на готові відповіді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme