"Треба карати за порушення Мінських угод": Кулеба щодо санкцій проти Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив думку, що санкції проти Російської Федерації варто запроваджувати вже зараз

Журналіст відділу новин
"Треба карати за порушення Мінських угод…
Колаж: Depo.ua

Кулеба уточнив, що санкції проти РФ мають бути введені за порушення Мінських угод.

Про це він заявив під час брифінгу 9 лютого, передає Depo.ua.

За словами міністра, шанси врегулювання ситуації дипломатичним шляхом існують. Кулеба додав, що санкції, розроблені Європейським Союзом, – теж частина дипломатичного шляху.

Він пояснив, що ці санкції розроблені так, щоб їх можна було застосувати у випадку подальшої, або ж нової хвилі збройної ескалації, збройної агресії РФ проти України.

"Але позиція України в тому, що за останні роки РФ вдалася до грубих порушень міжнародного права та мінських домовленостей. І за це її теж треба карати санкціями",  – наголосив Кулеба.

Як приклад він нагадав про масову паспортизацію громадян України, які проживають в ОРДЛО, і додав, що це є "чітким грубим порушенням логіки мінських домовленостей".

"І хоча б за це певні санкції можна було застосувати і раніше, і прямо зараз", – підсумував урядовець.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ повідомили, що Європейський Союз завершує розробку "величезного пакету санкцій" на випадок вторгнення Росії в Україну.

Згодом прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та президент Франції Емманюель Макрон обговорили спільну роботу над санкціями проти Росії. Політики погодилися з тим, що першочерговим завданням є пошук дипломатичного рішення конфлікту між Україною та Росією.

Читайте також: Санкції проти ближнього кола Путіна: Як Захід вирішує долю Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme