ЄС закінчує роботу над великим пакетом санкцій на випадок вторгнення Росії в Україну, – ЗМІ

Європейський Союз закінчує розробку "величезного пакету санкцій" на випадок вторгнення Росії в Україну
 

Журналіст відділу новин
ЄС закінчує роботу над великим пакетом с…
Фото: Рixabay

Ці санкції спрямовані на фінансовий та енергетичний сектори економіки Росії, а також на олігархів, наближених до президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на польське видання PAP.

"У Брюсселі також проаналізували товарний експорт до Росії та визначили групи товарів, експорт яких у разі запровадження санкцій буде заборонено", – пише видання.

Зазначається, що пакет готувався у тісній взаємодії зі США, оскільки стоїть завдання синхронізації санкцій різних країн.

При цьому йдеться про спільні дії не лише Євросоюзу та Сполучених Штатів, але також Швейцарії, Японії, Канади та Великої Британії.

"Роботу з підготовки санкцій передбачається завершити цього тижня, щоб у разі екстреного скликання Ради Європи лідери мали готовий санкційний пакет, який можна буде швидко проголосувати", – пише польське ЗМІ.

Нагадаємо, 1 лютого прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про наслідки військової агресії щодо України. При цьому він наголосив, що йдеться не лише про економічні санкції.

2 лютого очільник уряду Нідерландів Марк Рютте заявив, що Росія зіткнеться з серйозними наслідками у разі продовження агресії щодо України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme