Масштабні санкції США знищать економіку Росії, – NYT

Санкції Сполучених Штатів Америки, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати її економіку

Журналіст відділу новин
Масштабні санкції США знищать економіку…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Водночас санкції США вплинуть і на економіки інших країн. Зокрема, у випадку Росії може обвалитися рубль, статися крах фондового ринку та інші форми фінансової паніки, які вдарять по майже всіх прошарках населення країни.

Як пише Depo.ua, про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Відомо, що Америка може ввести санкції проти найбільших банків і фінансових установ Росії. Вашингтон планує "вибити" опори, на яких тримається вся російська фінансова система.

За інформацією видання, американська стратегія пов’язана з політичними та економічними ризиками, бо швидка та сувора антиросійська реакція, яку обіцяли американські чиновники, може сколихнути основні економіки, особливо у країнах Європи.

Деякі аналітики також прогнозують, що у відповідь на жорсткі санкції Росія може припинити постачати газ до Європи або ж влаштувати масштабні кібератаки на американську та європейську інфраструктуру.

Нині США працюють над тим, щоб розробити такий набір санкцій, які максимально вдарять по Росії, але стримають економічні втрати в усьому світі, в тому числі й в Америці.

Для простих людей на Росії нові санкції США можуть означати підвищення цін на харчові продукти та одяг, серйозне зменшення пенсій і знецінення накопичень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. За даними ЗМІ, документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. 

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Також раніше стало відомо, що сукупний статок російських бізнесменів за місяць зменшився на 27,9 мільярда доларів. Січень став одним з найгірших місяців для фондового ринку Росії за останні два роки. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme