Через агресію проти України російські бізнесмени за місяць збідніли на $28 млрд

Січень став одним з найгірших місяців для фондового ринку Росії за останні два роки

Редактор стрічки новин
Через агресію проти України російські бі…
Фото: Рixabay

Через загрозу вторгнення Росії в Україну сукупний статок російських бізнесменів за місяць зменшився на 27,9 мільярда доларів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Forbes.

Зазначається, що у глобальному рейтингу Forbes перебувають 104 росіяни, і у 76 з них за місяць знизились статки. При цьому 10 мільярдерів втратили більше одного мільярда доларів.

Основні власники компаній "Новатек" та "Сібур" – Леонід Міхельсон (-2,1 млрд доларів) та Геннадій Тимченко (-1,9 млрд доларів) втратили найбільше.

Якщо говорити про відносні показники, то найбільші втрати у Дениса Свердлова – засновника компанії Arrival. Його статки зменшились на 50%.

Друге місце за втратами у відносному вираженні зайняв Аркадій Волож - засновник "Яндекса". Його статки скоротилися на 26% (мінус 600 мільйонів, до 1,7 мільярда доларів).

На третьому місці опинився Олег Тіньков - засновник TCS Group. Він втратив 21% свого статку.

Після заяв російського МЗС про провал перемовин зі США та НАТО індекс Московської біржі впав на понад 2%. 18 січня падіння становило 6,5% — подібні цифри були востаннє аж на початку пандемії коронавірусу.

24 січня ситуація знову погіршилася — індекс Московської біржі впав на 5,9%, а курс долара та євро до рубля значно виріс.

Нагадаємо, дещо раніше міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що економіка країни готова витримати санкції Заходу на випадок нового вторгнення на територію України. За його словами, вони підготувались до цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme