ЗМІ пишуть, що Білий дім уже обговорив санкції проти Росії із великими американськими банками

Адміністрація президента США веде переговори із великим американським бізнесом щодо можливих санкцій проти Росії

Журналіст відділу новин
ЗМІ пишуть, що Білий дім уже обговорив с…
Фото: Pixabay

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків країни, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Члени адміністрації буцімто провели розмову із представниками чотирьох найбільших банківських установ США, передає Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

Йдеться про такі банки:

Citigroup,

Bank of America,

JPMorgan Chase & Co,

Goldman Sachs.

ЗМІ пишуть, що жодного остаточного рішення на цих зустрічах не було прийнято, а влада США зараз оцінює, як їй діяти надалі.

Нагадаємо, що у середині січня, за інформацією ЗМ, подібна розмова представників Білого дому відбувалася із компаніями, які займаються виробництвом інтегральних мікросхем.

Тоді йшлося про можливість обмеження чи повного припинення постачання їхньої продукції на Росію у зв'язку із майбутніми санкціями проти цієї країни.

Довідка: Через агресію проти України російські бізнесмени за місяць збідніли на $28 млрд. Цей січень став одним з найгірших місяців для фондового ринку Росії за останні два роки.

Раніше у США пояснили, чому не вводитимуть санкції до нападу Росії на Україну. За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, введені зараз нові санкції проти РФ можуть призвести до втрати ефекту стримування.

Кількома днями пізніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme