У Кремлі заявили, що в Україні війна проти російської мови "досягла масштабів лиха"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна нібито веде війну проти російської мови

Журналіст стрічки новин
У Кремлі заявили, що в Україні війна про…
Фото: facebook.com/MIDRussia

На його думку, ситуація вже нібито досягла масштабів лиха.

За словами Лаврова, Москва постійно фіксує факти дискримінації російської мови в Україні, в тому числі. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ. 

"Дискримінація російської мови в Україні досягла вже масштабів лиха. Тому що коли кілька років були прийняті закони про освіту, про державну мову, було записано, що з вересня 2020 року можна викладати мовами меншин тільки в початковій школі...", – обурився Лавров.

Він також поскаржився, що Україна нібито під тиском зробила виняток тільки для мов країн Євросоюзу. Очільник МЗС розповів, що повідомляє про вказані факти офіс високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки. Крім того, Лавров закликав притягнути до відповідальності винних осіб.

"В пряме грубе порушення Конституції України, в якій прямо записані гарантії російської мови, російськомовної та інших національних меншин. З цим боротися ... ми, звичайно, не будемо застосовувати силові методи, але закликати до відповідальності необхідно, і ми це робимо", – підсумував він.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що Росія хоче заборони в'їзд у країну тим, хто нападає на російськомовних. Приводом для цього став напад на дівчину Киргизстані за використання російської мови в розмові у магазині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme