У "Кузні на Рибальському" заявили, що ДБР маніпулює інформацією про стан будівництва військових "Кентаврів"

У "Кузні на Рибальському" заявили, що Державне бюро розслідувань (ДБР) маніпулює інформацією про стан будівництва військових катерів класу "Кентавр"

Журналіст відділу новин
У "Кузні на Рибальському" заявили, що ДБ…
Фото: Прес-служба ДБР

В ефірі телеканалу "ДОМ" в. о. директора ДБР Олексій Сухачов неодноразово відверто маніпулював інформацією про броньовані десантно-штурмові катери класу "Кентавр".

Про це йдеться в офіційній заяві підприємства, передає Depo.ua.

Серед нібито маніпуляцій згадали такі випадки:

1. Коли Сухачов заявив, що "…спочатку держзамовлення повинно було виконувати держпідприємство, але в підсумку контракт був укладений з приватним ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

"Єдине держпідприємство, яке могло бути задіяне в проекті – "Дослідно-конструкторський центр кораблебудування" (м. Миколаїв) не має потужностей для будівництва катерів, та не могло виконувати держзамовлення", – уточнили у заяві.

2. Коли Сухачов, вказуючи що "проект ініціативно за свої кошти розробило державне конструкторське бюро, яке розташоване у Миколаєві", не повідомив, що так само свій проект ініціативно за свої кошти розробило ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

3. Коли Сухачов заявив, що "при проведені державних випробувань в одного з кораблів було загоряння двигуна".

"Ніколи ніякого загоряння не було, а державні випробування взагалі ще не призначені", – наголосили в заяві.

4. Коли Сухачов заявив, що "вони не витримують ніякої критики, не відповідають їхні технічні потужності, технічні показники тим вимогам, які заклало Міністерство оборони… ті технології, які використовувало підприємство, не дозволили у встановлені терміни виконати державний контракт, і як наслідок, в армію не поставлені кораблі, яких вона потребує". 

"Було замовчено вплив на затримку фактів відмови постачальників поставляти спеціалізоване обладнання, та не призначення МО державних випробувань більше двох з половиною років", – зауважили в "Кузні".

Наголошується, що подібні маніпуляції– продовження сценарію політичного тиску та переслідування з боку ДБР на замовлення Офісу президента проти одного з ключових оборонних підприємств України.

"Вже кілька років ДБР тероризує завод, перешкоджає діяльності, проводить протиправні обшуки та блокує виробництво суден для Збройних сил України. Зараз терор силовиків переріс у реальні політичні репресії проти керівника заводу, якого влада фактично взяла в заручники через абсурдну заставу в півмільярда гривень", – йдеться у заяві.

Зазначається, що колектив оборонного підприємства, замість прямих обов’язків із будівництва суден для української армії, змушений захищати своє право на роботу та честь підприємства у вуличних протестах.

"Цинізму цій ситуації додає той факт, що влада однією рукою нищить останній завод, де можуть виготовляти військові катери та кораблі, а іншою рукою робить селфі на фоні катерів та кораблів виготовлених "Кузнею на Рибальському". Так було у 2019, коли Зеленський піарився на фоні тих самих катерів класу "Кентавр". Так залишається і 2021, коли наше підприємство просять надати військові кораблі для участі у параді до Дня Незалежності. Колектив заводу "Кузня на Рибальському" вимагає вибачень і спростувань від Олексія Сухачова та залишає за собою право подати до суду проти в.о. директора Державного бюро розслідування за публічні маніпуляції, які завдають репутаційної шкоди українському оборонному підприємству", – підсумували автори заяви.

Нагадаємо, дещо раніше "Кузня на Рибальському" звинуватила ДБР у тероризуванні заводу та підриві обороноздатності України.

Відомо, водночас, що "Кузня на Рибальському" за роки Незалежності України збудувала понад сотню кораблів.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme