У КВУ оцінили роботу лідерів фракцій Ради: Хто працює найкраще та найгірше

За даними КВУ, окремі керівники фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками
 

Редактор стрічки новин
У КВУ оцінили роботу лідерів фракцій Рад…
Фото: Дмитро Разумков/Facebook

Серед лідерів фракцій Верховної Ради найвищі показники участі у голосуваннях мають представники "Європейської Солідарності", найнижчі – у лідерів "ОПЗЖ"

Про це йдеться у повідомленні на сторінці громадської організації "Комітет виборців України" (КВУ) у Facebook зі підсумками моніторингу роботи лідерів парламентських фракцій у лютому-липні цього року, передає Depo.ua.

Оцінка роботи голів парламентських фракцій - КВУ

Зазначається, що чотири лідери фракцій мають вкрай низькі показники участі в голосуваннях Ради. Співголова фракції "ОПЗЖ" Юрій Бойко за півроку взяв участь лише в 3% голосувань, а його колега по фракції Вадим Рабінович – в 0,4% голосувань. Також низькі показники і у голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії та лідерки фракції ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко – за період лютого-липня вони взяли участь лише в 45% голосувань.

У Арахамії, Бойка, Рабіновича та Тимошенко низькі показники і щодо інших аспектів роботи у парламенті. Зокрема, ідеться про відвідування головами фракцій засідань парламентських комітетів.  Вадим Рабінович взяв участь лише в 28% засіданнях Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. Юрій Бойко був присутній на 42% засідань цього ж комітету. Юлія Тимошенко була зареєстрована на 63% Комітету з питань соціальної політики.

Також зазначається, що деякі голови фракцій мають низькі показники щодо присутності на пленарних засіданнях Ради – Рабінович був офіційно зареєстрований лише на 20% засідань, Юлія Тимошенко – 53%.

Також Давид Арахамія, Юрій Бойко та Вадим Рабінович значно рідше за інших виступають у Верховній Раді. Так, за півроку голова "Слуги народу" виступив лише 17 разів, співголови ОПЗЖ – 6 та 5 разів відповідно.

Водночас високі результати роботи демонструють лідери фракцій "Європейська Солідарність" та "Голос". Ірина Геращенко взяла участь в 80% голосувань ВР, відвідала 95% пленарних засідань, 94% засідань комітету, 65 разів виступала у парламенті, зареєструвала 39 проектів законів (1 було прийнято). Артур Герасимов взяв участь у 84% голосувань, відвідав 96% пленарних засідань та 100% засідань комітету. Ярослав Железняк був присутній на 100% засідань комітету та 98% пленарних засіданнях, взяв участь в 74% голосувань, 37 разів виступав під час пленарних засідань.

Ефективність роботи голів парламентських фракцій лютий-липень 2021Оцінка роботи голів фракцій лютий-липень 2021 - КВУ

Нагадаємо, раніше у КВУ заявили, що представники провладної фракції "Слуга народу" фактично блокують законодавчі ініціативи опозиційних народних депутатів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme