У Латвії у другому читанні заборонили "колорадку"

Сейм Латвії удруге проголосував за заборону георгіївської стрічки

Журналіст відділу новин
У Латвії у другому читанні заборонили "к…
Фото: соцмережі

Латвійський парламент без жодних змін проголосував у другому читанні за законопроект про заборону використання георгіївської стрічки.

Для остаточної заборони Сейм має проголосувати законопроект ще у третьому читанні, передає Depo.ua із посиланням на Delfi.

Після цього "колорадку" не можна буде використовувати на святкових заходах, пікетах, зборах та пікетах.

Нагадаємо, що георгіївська стрічка з 2005 року використовується, як один із символів сучасної Росії. Її почали розповсюджувати активісти пропутінського руху "НАШИ" перед Днем перемоги.

З 2006 року акція із георгіївською стрічкою вийшла за межі Росії, уперше її провели в Україні.

Після 2014 року "колорадка" (так називають георгіївську стрічку через схожість кольорів із забарвлення колорадських жуків) в Україні почала втрачати популярність, а 2017 року георгіївську стрічку в Україні офіційно заборонили указом президента Порошенка.

Втім, у інших країнах російська діаспора її активно використовує. Наприклад, 2020 року літак з георгіївською стрічкою пролетів над американським Сан-Дієго в Каліфорнії в рамках акції, організованої "Руською молоддю Америки".

Також "колорадку" використовують російські політики та медіапропагандисти – зокрема, 2019 року тамтешні журналісти прийшли із георгіївськими стрічками на сесію ПАРЄ.

Також у окупованому Криму учителі вимагали від учнів ходити у "колорадках" перед Днем перемоги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme