У Лаврова визнали, що затриманий ЗСУ бойовик "ЛНР" Косяк є громадянином Росії

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що затриманий бойовик "ЛНР" Андрій Косяк має російський паспорт

Журналіст відділу новин
У Лаврова визнали, що затриманий ЗСУ бой…
Фото: Telegram-канал "Анатолий Штирлиц"

МЗС Росії вимагає від української сторони повідомити, де саме перебуває цей громадянин Росії Косяк, якого видавали за члена СЦКК.

Також російські дипломати вимагають надати доступ до Косяка їхнім консулам, які перебувають в Україні, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Росії.

Крім того, росіяни традиційно звинуватили Україну у провокаціях на лінії розмежування.

"Закликаємо українську сторону переглянути свою позицію, припинити провокації на лінії зіткнення в Донбасі, повідомити місцезнаходження громадянина Росії А. В. Косяка і забезпечити доступ до нього російських консульських працівників", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що 13 жовтня В Луганській області на лінії розмежування оперативна група ЗСУ затримала бойовика "ЛНР" - громадянина Росії Андрія Косяка.

Косяк був у складі озброєної групи бойовиків з пов'язками СЦКК, які під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ біля КПВВ Золоте.

У відповідь окупанти фактично заблокували членів місії ОБСЄ. 16 жовтня, до готелю, де проживають члени місії ОБСЄ в окупованому Донецьку, прийшли близько 200 проросійських демонстрантів. Вони вимагали звільнення Косяка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme