У Лимані завершилось "Велике будівництво" насіннєво-селекційного центру: щороку вирощуватимуть 1,2 млн дерев

У місті Лиман Донецької області відбувся символічний запуск лінії насіннєво-селекційного центру, який був збудований за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво"

Журналіст відділу новин
У Лимані завершилось "Велике будівництво…

Про це повідомляє Донецька ОДА.

 

Наразі центр повністю готовий до роботи. Будівництво тривало 8 місяців.

 

"Такий центр є другим в Україні. Сказати, що це важлива подія для Донеччини — значить, не сказати нічого. З урахуванням того, що, на жаль, восьмий рік триває війна, ліси зникають не тільки через пожежі, але й через бойові дії. За нашими підрахунками цей центр дозволить за три роки відновити 1200 гектарів лісів. Підхід до створення центру є в першу чергу не тільки у переході від ручної праці до автоматизації, а у тому, що сучасні шведські технології дозволять вирощувати до 95 відсотків саджанців", — розповів голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

 

У Лимані завершилось

Насіннєво-селекційний центр у Лимані

 

Відкриття центру, за словами Кириленка, означає створення нових робочих місць, а у перспективі — збільшення обсягів виготовлення деревини та розвиток економіки області

 

Потужності центру будуть використані для впровадження програми "Зелена країна". Саджанці планується використовувати для відновлення лісів у Донецькій, Луганській та Харківській областях.

 

Щороку центр зможе вирощувати 1 мільйон 200 тисяч нових дерев.

 

Нагадаємо, раніше в ОП повідомили, що Донецька область є першою у країні за кількістю проєктів, що реалізовуються в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme