У Литві два міністри подали у відставку через скандал із Білоруссю

У Литві через скандал із калієм, який постачали з Білорусі, міністри подали у відставку

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Литві два міністри подали у відставку…
Фото: Рixabay

Як стало відомо, у відставку пішли міністр транспорту і комунікацій Маріус Скуодіс і міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на LRT.

Інцидент стався через те, що нещодавно США, Канада і Британія ввели санкції проти білоруських компаній, які набрали чинності 8 грудня. Але "Литовська залізниця" та Клайпедський порт, що беруть участь в експортних поставках добрив продовжили співпрацю з країною, що потрапила під санкції. 

Литовське держпідприємство підписало договір про перевезення вантажу з білоруськими виробниками добрив до кінця 2023 року. Його представники відкрито заявили. що не збираються до кінця терміну чинності угоди припиняти імпорт у Литву білоруських добрив. 

Після цієї заяви у відставку подав Маріус Скуодіс.

"Це моя особиста відповідальність, що ми дійшли до такої ситуації, я не буду показувати пальцем на інших", – сказав міністр транспорту і комунікацій.

Його крок підтримав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

"Розуміючи репутаційні проблеми, які це (ситуація з торгівлею добривами з Білорусі, – ред.) створює для очолюваного вами уряду Литви, прошу вас прийняти заяву про відставку і якомога швидше звільнити мене з посади міністра закордонних справ", – написав Ландсбергіс в листі прем'єр-міністру Литви.

Нагадаємо, днями Литва ухвалила продовження режиму НС на кордоні через міграційну кризу до 24 січня. Влада погодила продовження режиму саме через загрозу масового нелегального перетину кордону Литви.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme