У Лук'янівському СІЗО виявили спалах коронавірусу, який несподівано допомагає заарештованим вийти на волю, – ЗМІ

У столичному слідчому ізоляторі стрімко збільшується кількість хворих на коронавірус

Журналіст відділу новин
У Лук'янівському СІЗО виявили спалах кор…
Фото: ЕРА

Причиною епідемії COVID-19 у Лук'янівському СІЗО називають поїздки на судові засідання та контактування з конвоєм та співробітниками суду та правоохоронних органів.

Внаслідок закритості слідчого ізолятора коронавірус впливає на проведення судових засідань , передає Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Политика страны".

""Зараз навіть ті арештанти, хто не хворіє, все одно потрапляють до списків контактних із коронавірусним хворим, а це означає, що на два тижні їх мають ізолювати в медсанчастині ізолятора і нікуди не випускати. Подібні заходи зривають судові засідання, оскільки їх заборонено конвоювати до судів, і невдовзі багато хто з так званих "контактних", серед яких багато підозрюваних у тяжких та особливо тяжких злочинах, можуть опинитися на волі", – розповіло джерело видання.

Тож, зазначає "Политика страны", заарештовані, які хочуть вийти на волю, намагаються за будь-яку ціну вибити з лікарів довідки, що вони контактували із ковідними хворими – аби їх не возили на суди щодо продовження запобіжних заходів.

У Лук"янівському СІЗО - спалах коронавірусу

Нагадаємо, що протиепідемічні заходи в Лук'янівському СІЗО почали запроваджувати ще у березні 2020 року, на початку епідемії COVID-19 в Україні.

Додамо, що, за розрахунками НАНУ, Україна вже  подолала пік третьої хвилі коронавірусу, про що свідчить зниження кількості позитивних ПЛР-тестів.

Довідка: За минулу добу в Україні зафіксували 23 283 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19 

акож за попередню добу зафіксували рекордні 816 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу.

Серед нових хворих – 1 539 дітей та 529 медпрацівників.

До лікарень потрапило 5 696 хворих на коронавірус. Одужало 16 277 особи.

Здійснено 146 589 тестувань (зокрема методом ПЛР – 69 627, методом ІФА — 19 681, експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 57 281).

Станом на ранок 10 листопада в Україні від початку епідемії було зафіксовано 3 130 772 випадки зараження коронавірусом та 74 206 летальних випадків. Одужали –2 553 842 особи.

Від початку вакцинальної кампанії було щеплено 11 697 386 людей.

Із них одну дозу отримали 11 697 384 людини, а повністю імунізовані (отримали дві дози) – 8 154 792 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

В цілому було проведено 19 852 176 щеплень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme