У Львові відкрили унікальний арт-об'єкт "Звуки міста"

У Львові, у креативному просторі  !FESTrepublic на вулиці Старознесенській презентували арт-проєкт "Звуки міста", присвячений 30-ї річниці Незалежності України

Журналіст відділу новин
У Львові відкрили унікальний арт-об'єкт…

Неповторну форму міста виразили через скульптуру, що відтворює звучання джазу, звуки заварювання кави, тремтіння автомобіля на бруківці і відлуння дзвону Ратуші. Про це повідомила Львівська ОДА.

Львов став одним з семи міст України, де реалізували проєкт "Звуки міста". Унікальну скульптуру для міста розробили за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації. Над проєктом працювали більше сотні людей. 

Скульптуру Львова виконали у різних відтінках – від коралового до глибоко пурпурного. На думку авторів проєкту, різні відтінки підкреслили різноманітність Львова. Він благородно-строгий і водночас ніжний і сучасний.

За словами авторки ідеї проєкту, продюсерки GOODMEDIA Альони Тимошенко, мета полягала в тому, щоб зібрати звуки Львова разом з містянами, які тут народились і знають, як це місто звучить. 

"Для мене особисто Львів асоціюється з кавою, бруківкою, годинником на Ратуші, трамваєм і ще з дуже великою кількістю звуків. Львів - це те місто, куди я приїжджаю в гості і ще не поїхавши назад вже планую наступну поїздку. Львів - це дуже сучасне місто, креативне, культурне і мистецьке місто і я сподіваюсь, що цю скульптуру тут зрозуміють, полюблять та будуть приходити сюди слухати звуки міста", -  розповіла Альона Тимошенко.

Автори проєкту також зробили документальний фільм про створення скульптури. Героями кінострічки стали художниця Ксенія Дацюк, виконавчий директор ІТ кластеру Степан Веселовський, ресторатор Андрій Худо, галерист Павло Гудімов, артистка Руслана.

Арт-інсталяції за ініціативи Альони Тимошенко раніше відкрили уже у Дніпрі та Харкові.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme