UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Макрона заявили, що Путін під час розмови нічого не говорив про вторгнення в Україну

В Єлисейському палаці повідомили, що глава РФ Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Емманюелем Макроном нічого не говорив про вторгнення в Україну

Журналіст відділу новин
У Макрона заявили, що Путін під час розм…
Фото: Рixabay

Таку заяву було зроблено на тлі чуток щодо ймовірного вторгнення РФ в Україну за результатами перемовин двох лідерів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Офіційний представник французького президента зауважив, буцімто в словах Путіна не було ознак, які б свідчили про ймовірну ескалацію.

"Ми не бачимо в словах президента Путіна жодних ознак того, що він планує перейти в наступ (на Україну, – ред.)", – заявив він.

Водночас у Макрона додали, що є надзвичайно пильними та уважними щодо російської (військової) позиції.

"Щоб уникнути гіршого", – підсумував представник.

Нагадаємо, 7 лютого президент Франції Емманюель Макрон здійснив візит до Москви, де зустрівся з главою Росії Володимиром Путіним. 

Переговори лідерів двох країн пройшли в Кремлі 7 лютого і тривали понад п'ять годин. За підсумками Путін заявив, що зустріч із Макроном пройшла в діловому ключі, вона була змістовною та корисною. Він уточнив, що обговорив з французьким президентом питання нерозширення НАТО та ситуацію довкола України.

Після зустрічі з Путіним Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну. 

Крім того, німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого

У цей же день президент Макрон зателефонував російському колезі Володимиру Путіну. Згодом стало відомо, що Путін поскаржився Макрону на Захід, який "накачує Україну зброєю". Він додав, що західні країни не хочуть підштовхнути Україну до виконання Мінських угод.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme