У Мексиці у лотерею розіграли будинок одного з найвідоміших наркобаронів "Ель Чапо" (ФОТО)

У Мексиці розіграли у національній лотереї будинок, з якого у 2014 році втік відомий наркобарон Хоакін "Ель Чапо" Гусман

Журналіст стрічки новин

Дім "Ель Чапо" опинився серед 20 конфіскованих лотів.

Наразі невідомо, хто саме отримав колишнє помешкання екс-очільника одного з найбільших наркокартелів Мексики. Про це повідомляє Yahoo.

Будинок "Ель Чапо" має площу 395 квадратних метрів. Там дві спальні, вітальня, гараж і секретний тунель через який Гусман і втік від поліцейських у 2014 році. Сам прохід забетонували.

Зазначимо, що був будинок відремонтований після штурму мексиканських морських піхотинців. Крім того, були зняті десятки камер відеоспостереження, через які "Ель Чапо" спостерігав за околицями.

Лотерейний квиток обійшовся переможцю у $12. У травні президент Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що зібрані гроші підуть "назад народу" і "допоможуть купити вакцини від коронавірусу".

Раніше дім виставляли на аукціон за ціною від $130 тисяч, однак його ніхто не купив. Зараз його оцінюють у $183 тисячі.

 

Нагадаємо, у лютому у США арештували дружину відомого наркобарона "Ель Чапо".  Її звинувачують в організації торгівлі кокаїном, героїном, амфетаміном та марихуаною.

Довідка: 63-річного "Ель Чапо" кілька разів намагались схопити, але лише у 2016 році змогли притягнути до суду. З липня 2019 року Гусман відбуває довічне покарання за наркоторгівлю, відмивання грошей, контрабанду зброї, педофілію і вбивства.

Як відомо, "Ель Чапо" був засновником і головою картелю "Сіналоа" в однойменному штаті Мексики. На суді свідки заявили, що він живцем поховав чоловіка, а також накачував наркотиками і ґвалтував 13-річних дівчаток. Статки наркобарона оцінювалися приблизно в мільярд доларів.

Після його арешту у війні за картель "Сіналоа", за офіційними даними, загинуло понад 700 людей.

Варо додати, що прізвисько "Ель Чапо" означає "коротун", хоча сам наркобарон має зріст 168 см.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme