У мережу потрапили понад 50 млн записів про персональні дані українців

У мережу виклали інформацію про українців, яка може містити майже 53 мільйони записів про персональні дані

Журналіст стрічки новин

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до поліції про розслідування та вжиття відповідних заходів реагування.

За даними відомства, база може містити персональні дані: ПІБ, дату народження, номер телефону, населений пункт, вулицю, номер будинку та квартири, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу омбудсмена.

"За інформацією, розміщеною на зазначеному веб-сайті, в базі може міститись майже 53 мільйони записів", – зазначається в повідомленні.

Зазначимо, що раніше Денісова закликала мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який натякнув працівникам міськради на звільнення за відмову вакцинуватися, не порушувати Конституцію.

Нагадаємо, також повідомлялося, що додаток, який дозволяв українцям заходити у підсанкційну соцмережу "Вконтакте", викрадав дані користувачів. Розширення містило шкідливий код, який приховано збирав персональні дані користувачів та за командою з керуючого серверу міг змінювати інформацію на веб-сторінках, включно з результатами пошуку. Ці додатки встановили понад 3 млн інтернет-користувачів. Основні країни, де встановлювали цей додаток – Україна, Бразилія та Франція.

Читайте також: Махінації шахраїв та крадіжка особистих даних: Як захисти себе в інтернет-мережі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme