ДБР перевіряє причетність Медведчука до постачання дизельного палива з Росії в Україну (ВІДЕО)

Державне бюро розслідувань виявило факт постачання дизельного палива з Росії в Україну за заниженими цінами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ДБР перевіряє причетність Медведчука до…
Фото: ДБР

Зараз працівники управління Бюро у Миколаєві перевіряють інформацію про постачання пального структурами, які наближені до нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Шляхом заниження ціни ділки мінімізували сплату обов'язкових митних платежів на мільйони гривень, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

"За оперативною інформацією, на початку жовтня до одного з терміналів Миколаївського морського порту прибуло іноземне судно під прапором Панами. Через декілька днів цей же термінал прийняв інше іноземне судно під прапором однієї із країн ЄС. За документами, судна доставили на адресу українського товариства з обмеженою відповідальністю, що пов’язують з нардепом, нафтопродукти вагою більш ніж 30 тисяч тонн кожне", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що задекларована ціна була майже вдвічі меншою за ринкову. При цьому, слідство встановило, що судна раніше заходили у порти Росії, а товар має російське походження.

Уточнюється, що правоохоронці відібрали зразки палива для експертизи. За результатами аналізів будуть вжиті відповідні процесуальні заходи.

"У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) працівниками ДБР із залученням спеціалістів з регіональної торгово-промислової палати та Держмитслужби проведено переогляди затриманих суден та заявленого до розмитнення товару", – додали у ДБР.

Нагадаємо, 10 вересня ДБР викрило масштабну контрабандну схему ввезення російського пального через порти Одеської області. Завозили контрабандне пальне через порти Одещини не без участі посадовців митниці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme