У Міноборони прокоментували скандал з підборами для жінок-військових

У Міноборони заявили, що туфлі на підборах як елемент одягу для жінок-військових передбачені парадною формою, яку затвердили відповідним наказом у 2017 році

Журналіст стрічки новин

Про це йдеться у заяві міністерства, повідомляє Depo.ua.

У МОН зазначили, що до форми одягу військових є певні вимоги, затверджені наказом Міноборони від 20 листопада 2017 року.

Також міністерство опублікувало й зображення затвердженої форми.

"У Збройних силах України не тільки піксель та берці. Є польова форма одягу, повсякденна та парадна. Польова форма — на полігоні та в окопах, повсякденна — у повсякденній діяльності, а парадна — ну вже самі здогадалися. Цьогоріч на День Незалежності України будуть іти військовослужбовці-жінки в парадній формі одягу. Гарні та сильні", — написали у Міноборони.

Там також прокоментували інформацію, яка шириться у соцмережах, що туфлі на підборах армія закупила за 6 500 грн за пару. У міністерстві назвали це брехнею і звинуватили в її поширенні "відомих політичних інтриганів".

У Міноборони переконують, що закупили 5 тисяч пар туфель із підборами у 2020 році на аукціоні. Одна пара обійшлася у 649,80 грн з ПДВ.

Нагадаємо, 2 липня народні депутати в Раді звинуватили Міноборони у сексизмі при підготовці до параду на підборах. Народні обранці також вимагають вибачень і проведення службового розслідування щодо ситуації, яка склалася.

Також таке рішення Міноборони розкритикували ветеранки. Зокрема, у ГО "Жіночий ветеранський рух заявили, що "дівчата служать у такій самій військовій формі, що й хлопці, дівчата носять таке ж військове взуття (талани) як і хлопці".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme