У Міноборони затвердили будівництво нового сховища для боєприпасів на Прикарпатті

В Івано-Франківській області планується побудувати нові сховища для ракет та боєприпасів Збройних сил України
 

Журналіст відділу новин
У Міноборони затвердили будівництво ново…
Фото: УМП

За планами Міноборони, сховище боєприпасів буде побудовано у військовій частини А1807, яка знаходиться у селищі міського типу Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на наказ Міноборони.

"Затвердити проектну документацію на будівництво за проєктом "Будівництво наземних обсипних залізобетонних монолітних сховищ для зберігання ракет та боєприпасів на технічних територіях військової частини А1807", – йдеться у наказі Міноборони.

Загальна кошторисна вартість будівництва становить 314,643 тисячі гривень, з яких: будівельні роботи складуть 298,387 тисячі гривень; устаткування 8,299 тис. грн; інші витрати – 7,956 тис. грн.

Заявлено, що тривалість будівництва має становити 12 місяців.

Вже відомо, що у 2022 році на утилізацію боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, техніки, забезпечення арсеналів, баз складів мають витратити 2,142 млрд гривень.

Посилення складів пов'язане з вибухами арсеналів у попередні роки.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року на складі у Сватовому, де зберігалися боєприпаси, виникла пожежа. Тоді на складі було знищено боєприпаси різного типу та калібру, а також пошкоджено домоволодіння місцевих жителів, чим спричинено збитки на суму понад 121 мільйон гривень.

У березні 2017 року сталася масштабна пожежа на найбільшому складі зберігання боєприпасів в Україні – у місті Балаклія Харківської області.

У вересні 2017 року спалахнув склад боєприпасів у місті Калинівка Вінницької області, який вважається другим за величиною. Тоді ж журналіст Depo.ua дав прогноз, що наступним буде склад в Ічні Чернігівської області і не помилився – 6-й арсенал у місті Ічня спалахнув 9 жовтня того ж року.

У 2020 році 6-й арсенал військової частини А1479 Збройних сил України, який знаходиться під Ічнею у Чернігівській області, був розформований.

Читайте також: Рік після Ічні: Що зроблено, аби це не повторилося знову

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme