Мінсоцполітики пропонує наступного року підвищувати пенсії у 5 етапів

Міністерство соціальної політики пропонує передбачити у проекті державного бюджету на 2022 рік п'ять кроків до підвищення пенсій

Журналіст стрічки новин
Мінсоцполітики пропонує наступного року…
Фото: Рixabay

Відомство, зокрема, пропонує включити до ініційованої президентом програми щомісячних доплат літнім громадянам пенсіонерів віком від 70 до 75 років.

Це дозволить підвищити доходи додатково 1,5 мільйонам пенсіонерів, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу міністерства.

Зазначимо, що Мінсоцполітики пропонує вказати у календарі підвищення пенсій на наступний рік такі кроки:

  • підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;

  • індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;

  • перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

  • перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

"Ці пропозиції, а також схвалення Верховною Радою урядового законопроекту №4668 дадуть можливість уперше після 2014 року охопити у 2022 році програмою підвищення всі категорії пенсіонерів з акцентом на найбільш вразливих їх групах", – наголосили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, днями уряд встановив мінімальний розмір пенсії, яку отримують члени родини людини, що померла і мала інвалідність через Чорнобильську катастрофу. Така виплата – різновид пенсії, котру призначають при втраті годувальника.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme