У Мінсоцполітики розповіли, за якого доходу можна отримати субсидію

Претендувати на субсидії можуть українці, які витрачають понад 15% сукупного доходу домогосподарства на оплату житлово-комунальних послуг

Христина Макогон

Хоча після заявки на отримання субсидії проводитиметься перевірка, це дає можливість людині попередньо зрозуміти, чи може вона отримувати виплати.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу "1+1", частина відео якого опублікована на сторінці Міністерства соціальної політики України у Facebook, передає Depo.ua.

"Не вдаючись у формули, розрахунки, норми і так далі, ми можемо сказати абсолютно таку зрозумілу річ: якщо домогосподарство витрачає більше 15% свого сукупного доходу на оплату комунальних послуг, це вже є підставою для того, щоб воно звернулося за оформленням субсидії. Звісно, органи соціального захисту будуть вивчати конкретні майнові характеристики, але це дає можливість людині хоча б визначитися – може їй бути призначена субсидія чи ні", – пояснив Музиченко.

За його словами, щодо призначення виплат можна звернутися безпосередньо до органів соціального захисту населення, через ЦНАП, через територіальні громади.

Крім того, можна заповнити заяву і декларацію та відправити їх поштою або заповнити онлайн відповідну форму на сайті Мінсоцполітики.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, який середній розмір субсидій буде у цьому опалювальному сезоні.

Читайте також: Хто в Україні може не платити за комуналку: Відповідь юриста

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua