Хто в Україні може не платити за комуналку: Відповідь юриста

Громадяни України можуть не сплачувати за комунальні послуги, якщо доведуть, що не проживають у квартирі

Журналіст стрічки новин
Хто в Україні може не платити за комунал…
Фото: Depo.ua

Це можливо, якщо споживачі більш як 30 днів не користуються комунальними послугами в житловому приміщенні або іншому об'єкті, де не встановлені лічильники. Тому те, що людини не було вдома, потрібно підтвердити документально.

Про це розповіла фахівчиня Рубіжанського бюро правової допомоги Катерина Конопліна, пише Depo.ua із посиланням на Центр безкоштовної правової допомоги.

Однак, за словами експертки, за теплопостачання все одно доведеться заплатити.
Довести свою відсутність протягом понад 30 днів у помешканні можна довідкою, виданою на підставі акта, який підписали не менше трьох сусідів.

Також, якщо людина зареєстрована, але не проживає за адресою реєстрації, їй варто підтвердити це відповідною довідкою. Там повинно бути вказано, що людина перебуває в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв'язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання і т.д.

Виконавець повинен буде розглянути у визначений законодавством термін претензії та скарги споживачів і провести відповідні перерахунки розміру плати за житлово-комунальні послуги. 

"Таким чином, якщо ви були відсутні за місцем проживання і надали відповідні документи (посвідчення про відрядження, виклик за кордон) тощо – то маєте право отримати перерахунок", – зауважує експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні субсидії почнуть надавати за новою процедурою. Претенденти повинні будуть пройти додаткову перевірку. Крім того, у субсидії можуть відмовити через заборгованість за комунальні послуги у понад 340 гривень.

Також у Кабміні розповіли, що можна зробити боржникам за комуналку, щоб отримати субсидію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme