У Кабміні розповіли, що можна зробити боржникам за комуналку, щоб отримати субсидію

Щоб зберегти субсидію боржникам за комунальні послуги необхідно або сплатити борг, або реструктуризувати його

Редактор стрічки новин
У Кабміні розповіли, що можна зробити бо…
Фото: Рixabay

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів, як перед початком нового опалювального сезону діяти українцям, які не встигли розрахуватися за попередній період подачі тепла в будинки.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua

Чиновник розповів, що у тих, хто хоче отримувати субсидії на комунальні послуги, але має при цьому борги, є два варіанти – розрахуватися з боргами по комуналці, або реструктуризувати ці борги. Таким чином, борг за ЖКГ не є перешкодою для отримання субсидій.

"Як правило, теплопостачальні підприємства є комунальними підприємствами місцевих громад, зрідка це приватні підприємства. Це претензійна робота з боржниками, жителями. З одного боку плюс - це робота соціальних служб місцевих громад щодо забезпечення інформованості громадян про можливість оформлення субсидій. За чинним порядком для того, щоб мати субсидію, потрібно розрахуватися з попередніми боргами або їх реструктуризувати", – зазначив Немчінов.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики повідомило, які громадяни не зможуть отримати субсидію під час опалювального сезону 2021-2022 року. 

Також раніше стало відомо, що у період із серпня 2020 по серпень 2021 року кількість боргів українців за комунальні послуги виросла у 1,5 раза.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme