У Мінсоцполітики вирішили продовжити виплати переселенцям до 1 березня

Усім категоріям переселенців в Україні продовжать до 1 березня наявні умови соціальних виплат

У Мінсоцполітики вирішили продовжити вип…
Фото: Pixabay

Про це повідомила в ефірі національного телемарафону міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, пише Depo.ua.

"Враховуючи певні труднощі внутрішньо переміщених осіб, особливо у зимовий період, — наприклад, знайти роботу, а також іще ряд додаткових обставин, які можуть ускладнити для них перепризначення допомоги як для ВПО — ми спільно з урядом вирішили абсолютно всім категоріям до 1 березня продовжити наявні умови виплат", — сказала вона.

Місяць продовження таких виплати потребує понад 6 млрд грн, каже Жолнович.

"Це досить значна сума, проте ми її знайшли у своїх резервах і готові будемо всім громадянам в рамках закриття зимового періоду повністю продовжити виплати на тих умовах, які є", — зазначила міністерка

З 1 березня виплати автоматично продовжать ВПО-пенсіонерам з низьким доходом, у яких пенсія менша за 9444 гривні.

"Пенсіонерам з високим доходом рівнем доходу, з високими пенсіями допомога ВПО продовжуватись не буде", — уточнила Оксана Жолнович.

Також автоматично продовжують допомогу для людей з інвалідністю 1 та 2 груп, дітям з інвалідністю, а також для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виплати продовжать і родинам переселенців, які працевлаштувалися торік, але мають невеликий рівень доходу — менш ніж 9400 грн на кожного члена сім’ї.

"Так само ми будемо продовжувати допомогу тим людям, які проживають на умовно безпечних територіях, але їхні діти не ходять у садочки через нестачу місць. Тоді ми будемо вважати, що мама не працює з незалежних від неї обставин, адже змушена здійснювати догляд за своїми дітьми", — додала Жолнович.

"Разом з тим наголошуємо, що всі, хто можуть працювати, мусять і мають працювати, тому що нам потрібно розвивати економіку", — наголосила міністерка.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої з 1 січня 2024 року соціальні стипендії зможуть отримувати деякі категорії студентів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme